Hej och välkommen!

Här finns massvis med tips, guider, och samlad erfarenhet för alla flashpackers att ta del av.
För mer löpande uppdatering och ögonblicksbilder från världens hörn, följ mig på instagram.


Kul att just du hittat hit!

Dricka Mexico - Storstad

Dricka Mexico - Storstad

På stranden dricker du Margarita, i städer dricker du Mezcal och Michelada!
Skippa också att beställa saftiga läskande drinkar, trots att det är fantastiskt gott så gör det sig helt enkelt bättre på en strandbar. Det finns andra mer inlands-vänliga favoriter att upptäcka.
 

TECUILA ELLER MEZCAL?

De flesta Svenskar är bekanta med den starkt brännande men goda spriten Tequila, men i Mexico City serveras mycket oftare Mezcal. Vad är skillnaden mellan dessa två drycker?
De produceras i olika regioner, har olika regler kring vilken agave som får användas och vissa delar i framtagningen skiljer sig åt. Dock är alla Tequila också Mezcal.
Tequila får endast göras på blå agave, medan Mezcal kan göras på alla sorter. Tequila framställs oftare i stor skala medan Mezcal oftare framställs på mer spännande traditionellt vis.
Gillar du hantverksöl eller nördar ner dig i viner hemma? Mezcal är en ny värld att upptäcka!
 

MICHELADA - EN LÄTTARE BLOODY MARY

En vardaglig men annorlunda dryck där en vanlig öl blandas med kryddig tomatdryck.
Drycken kan vara ganska stark och ta udden av dina smaklökar, så vänta med första sippen tills du smakat på maten är mitt tips.
Standard-ingredienserna är limejuice, tabasco, worcestersås, chili, peppar, tomatjuice och en saltad kant.
 

VARM CHOKLAD

Den Mexicanska varma chokladen är egentligen en specialitet som hör till området och staden Oaxaca, men finns i Mexico City ändå därför vill jag nämna den här.
Chokladen är mustigt kryddad och gjord med vatten som bas istället för mjölk, vilket gör den mer lättdrucken och ger en mer vuxen smak.
Ibland får du denna choklad i kaffe utan att ha beställt det. Smakerna fungerar fint ihop men kan vara bra att veta ifall du undviker socker!

 

Mexico City - Områden

Mexico City - Områden

Mexico City - Äta

Mexico City - Äta