Hej och välkommen!

Här finns massvis med tips, guider, och samlad erfarenhet för alla flashpackers att ta del av.
För mer löpande uppdatering och ögonblicksbilder från världens hörn, följ mig på instagram.


Kul att just du hittat hit!

Uppföljning Flygrädsla

Uppföljning Flygrädsla

Här kan du läsa lite om min långdragna flygrädsla och vilka trix och metoder jag testat för att hantera den: Hantera Flygrädsla

Nu har det gått ungefär ett år sedan den texten skrevs, och det har hänt en hel del!


Framgångsreceptet:

En sak hjälpte mig faktiskt riktigt mycket, och det var att avsiktligt hitta ett intresse i flyg och allting runtomkring. Att försöka se det hela genom ögonen på en som älskar att flyga och vars högsta dröm är att ta flyglicens. Först låtsades jag för mig själv att vara intresserad, jag spelade nästan en ironisk roll för mig själv, men gradvis skapades faktiskt ett äkta genuint intresse!
Jag upplevde alltså en riktig ’fake it til you make it’!

Jag spenderade mycket tid med att titta på filmer på perfekta landningar inifrån cockpit på Youtube, och senare filmer på folk som lär sig flyga i små mini-plan, och är överlyckliga (inte skräckslagna som vi flygrädda kan tycka vore rimligt).

Det är ju egentligen stört häftigt det där med flyg. Hur man lyckas få upp den där enorma konstruktionen så högt upp i luften, gör mig förundrad och förvånad varje gång. Och sedan lyckas styra det med sådan precision! Och hur det finns 710 dubbla backup på alla system ifall någonting skulle gå sönder, tänk vilken ingenjörskonst!

Obs!
En viktig aspekt på det hela tror jag också är att jag inte hade någon flygresa inplanerad alls på väldigt lång tid. Jag kunde därför närma mig det hela på ett avslappnat sätt, utan att en resa satte press. Har jag en flygresa planerad vill halva jag helst bara förtränga allt ända fram till takeoff.


Att vara på toppen:

Så under en period märkte jag inte ens av min flygrädsla så värst mycket!
Ingen oro eller panik varken inför kommande resor eller under flygningen. Kunde till och med ha en positiv känsla under flygningen, uppskatta vackra moln eller städer, och privilegiet att kunna förflytta sig jorden runt så smidigt. Och en landningar där det svängde och snurrades runt lite extra kändes bara häftiga!


Och sedan dippen:

Tyvärr har jag sjunkit ner i någon slags dal av rädsla igen.
Antingen beror det på att jag just nu flyger runt i Asien där jag har ett steg mindre förtroende för flygbolagen än hemma i Europa, och att min nyligen upparbetade orädsla bara inte hunnit bli stark nog för den prövningen.
Eller så är det så att jag slutade arbeta aktivt på förändringen, och därmed lät gamla tankemönstren och känslor smyga tillbaka.

images.jpeg

Under den här Asien resan kommer jag flyga 8-10 gånger på 5 månader, och jag har verkligen märkt en gradvis försämring. Det är som att jag orkade hålla mitt sinne på den positiva banan de första flygningarna, men sedan blivit för trött.

Nu är jag faktiskt skräckslagen inför våra kommande flygningar. En del av mig tror att jag dömt mig själv till döden om en vecka genom att boka de där biljetterna. Jag har dessutom en känsla av att det är skillnad på olika flygbolag, och blir så frustrerad av hur lite information som finns att få, och hur jag inte kan hitta någon som ens vill ta frågan seriöst.

För alla nojare som mig, eller ni som tycker att det faktiskt är viktigt att upprätthålla en hög kvalitet i flygsäkerheten och inte bara pressa priser, den här sidan använder jag för att jämföra olika bolag innan jag bokar: Airlineratings


Jag kan inte alls connecta med det där härliga längre.

Det behövs nog tid, engagemang och arbete igen för att komma tillbaka upp eller bli ännu bättre. Men jag tror absolut att det är både möjligt och görbart :)

 

Världen sorterad på ett annorlunda sätt - Tedtalk

Världen sorterad på ett annorlunda sätt - Tedtalk

Turkiskt Hamam

Turkiskt Hamam