Hej och välkommen!

Här finns massvis med tips, guider, och samlad erfarenhet för alla flashpackers att ta del av.
För mer löpande uppdatering och ögonblicksbilder från världens hörn, följ mig på instagram.


Kul att just du hittat hit!

13 skäl till varför jag inte är en “riktig” backpacker

13 skäl till varför jag inte är en “riktig” backpacker

Har ni märkt att det finns en viss hierarki bland backpackers?

Där vissa saker ger pluspoäng och en äventyrares aura, och andra saker sorterar en till knatteligan.

Den här listan hittade jag på en mycket läsvärd reseblogg Heart My Backpack, och det var ett så bra ämne att jag inte kunde låta bli att göra min egen!


En sådan struktur är ju himla tråkig att upprätthålla, så här kommer det 13 anledningar till varför jag inte är en "riktig backpacker":

 1. Jag försöker inte längre hitta den mest hardcore destinationen, resvägen eller aktiviteten. Har numera en alldeles för stark självbevarelsedrift.

 2. Jag dricker mycket mindre alkohol på resande fot än hemma.
  Det har bara blivit så utan något medvetet beslut.

 3. Jag är väldigt försiktig med solen.
  Räknar nästan på minuten hur länge jag vistas i starkt solsken. (Fast jag älskar att sola också, i tio minuter per sida, med timer). Ser det som ett stort nederlag att bränna mig och bli röd. Detta resulterar ju i att jag aldrig får den där ordentliga solbrännan som riktiga yoga-på-stranden backpackers har.

 4. Jag har hemlängtan.
  Efter tre månader kommer alltid en stark känsla av att jag vill hem. Börjar ifrågasätta meningen med det hela, varför jag är på en helt annan kontinent än allt och alla jag känner!
  Romantiserar livet i Stockholm precis som man romantiserat resan.
  Riktiga backpackers vill resa för evigt, i flera år minst, och är jätteledsna när dom tillslut måste åka hem. Dom vill ha mer av hippie-livet, jag vill typ skaffa ett riktigt jobb och köpa bostadsrätt. (Vilket också går över ganska snabbt haha)

 5. Det mysigaste jag vet är att titta på svenska nyheter eller deckare när jag är utomlands. Det är någonting alldeles speciellt! <3

 6. Jag uppskattar stora ytor, luft och torrt klimat alldeles för mycket för att trivas på många av de klassiska backpacker-destinationerna. Jag trivs där kaktusar trivs.

 7. Jag använder glasögon - och det gör ingen annan antagligen för att det är så opraktiskt i värme. Men det är en del i ett topphemligt experiment ;)

 8. Jag jagar inte kontakter med “locals” att samla som troféer, vilket är någonting som jag ser många backpackers gör på ett inte så charmigt sätt. Självklar kan folk mötas få ett en genuin kontakt.. men.. väldigt ofta känns det som att backpackers är ute efter att sätta en fjäder i hatten.
  Vem vill bli sedd som en “Local Malaysian” eller “Local Swede” och inte sin egen person först och främst?

 9. Jag är varken supersmal eller vegan. Nopie.

 10. Jag är riktigt dålig på att ta selfies eller posera framför en kamera. När en kamera riktas mot mig vet jag inte vart jag ska ta vägen och tittar eller vänder mig bort istället.

 11. Jag avskyr att pruta och förhandla, betalar gärna överpris för att slippa hela situationen.

 12. Jag är medveten om att mitt besök som turist inte alltid är välkommet.
  Jag är alltid nervös att på något sätt förolämpa folk genom att bete mig på fel sätt, och kan bli smått paranoid över småsaker. Är det oartigt att fortsätta prata med varandra i en hiss när någon mer klivit in? Ska man räcka fram pengar eller lägga dom på disken? Kan jag gå in med sandaler här?
  Representerar jag en någonting bara genom min existens här som folk ogillar? Sådant som jag aldrig funderar på hemma i Sverige eller Europa.

 13. Och sist men inte minst, jag förskönar aldrig mina resor.
  När jag berättar om platserna jag besökt är jag så välbalanserad och duktig på att också berätta om allt det negativa, till den grad att folk nog undrar varför i hela fridens namn jag ger mig ut och reser igen.
  Samma sak tiden innan en resa. Då är jag oftast så trött och stressad av att “hinna göra klart allting” att jag snarare berättar om den planerade resan i en suck.
  “Ja och så ska jag ju typ resa runt i Latinamerika efter jul *suck*” som att det var ännu en betungande syssla haha.

  Men det är självklar också lite för att inte göra landkrabborna avundsjuka ;)

IMG_1770.JPG

Höjdrädsla - inte så coolt :)

Träna på resa

Träna på resa

Macau - Asiens Las Vegas

Macau - Asiens Las Vegas