Hej och välkommen!

Här finns massvis med tips, guider, och samlad erfarenhet för alla flashpackers att ta del av.
För mer löpande uppdatering och ögonblicksbilder från världens hörn, följ mig på instagram.


Kul att just du hittat hit!

En dag i Kuala Lumpur

En dag i Kuala Lumpur

Jag tänker mig att många hamnar i Kuala Lumpur som ett stopp på vägen när dom är på väg någon annan stans, det är en så stor stad på en strategisk och central plats i Sydostasien.
Men misströsta inte allt för mycket ifall tiden är kort, se till att hinna äta massa mat (Mat i Malaysia), och spendera iallafall halva din dag med att besöka det ikoniska Petronas Towers med tillbehör:


Parken, tornen och museet:

Petronas Towers i Kuala Lumpur är lite som Eiffeltornet i Paris. Det är vad som finns på alla vykort (eller selfies), och är den självklara symbolen för staden.
Tornen är inte mycket mer än två väldigt höga skyskrapor, men i anslutning till dessa finns två saker som ändå gör dem värda att besöka.
 

Petronas Twin Towers:
De berömda tornen erbjuder faktiskt inte så mycket underhållning i sig.
Den största delen består av kontor och går inte att besöka, och den tillgängliga delen består givetvis av en galleria. Affärerna är av den väldigt lyxiga och dyra sorten, och gallerian är egentligen mest bra för att svalka ner sig i.  Men i foodcourtsen säljs vanlig hederlig snabbmat som du kan köpa med dig och ta ut i parken att äta.
Mina favoriter är en smoothie från Boost Juice eller bubbelte från den försäljare som har mest sockerfria alternativ.

Parken:
Intill tvillingtornen finns en stor fin park, som dessutom har en fontän-show varje kväll. Här samlas massor med människor, och stämningen är trevlig.

Petrosains, Science discovery center:
Längst upp i gallerian finns Petrosains, en ambitiös utställning om vetenskap.
Hela konceptet liknar det som Tomtits i Södertälje utanför Stockholm har, det är en utställning där man handgripligen får prova sig fram och förstå hur olika saker fungerar genom små utmaningar och experiment. Och precis som Tomtis är utställningen precis lika underhållande för vuxna, trots att det känns som att den är byggd för barn!

En lite lustig sak som man märker efter ett tag på utställningen, är hur olja och användningen av fossila bränslen lyfts fram som någonting odelat positivt. Mitt i utställningen finns det tex ett rum som är uppbyggt för att visa hur arbetet på en oljeplattform går till, och inte ens där nämns problemen med utvinning eller användningen av olja för naturen.
Då börjar tankarna vandra till namnet på utställningen och tvillingtornen, låter inte Petronas som att det har någonting att göra med olja?
Jo då, Petronas är Malaysias nationella oljebolag som haft en viktig roll i landets ekonomi.

(Men jag rekommenderar självklart alla att besöka det ändå! Vi har ju flugit runt halva jorden för att komma till Malaysia, det är inte riktigt läge att vara sån ;) ) 

Inträde kostar 60 kr / 28 rm.
Här finns mer information!

Malaysia - Langkawi

Malaysia - Langkawi

Mat i Malaysia

Mat i Malaysia