Hej och välkommen!

Här finns massvis med tips, guider, och samlad erfarenhet för alla flashpackers att ta del av.
För mer löpande uppdatering och ögonblicksbilder från världens hörn, följ mig på instagram.


Kul att just du hittat hit!

Malaysia - Langkawi

Malaysia - Langkawi

Langkawi är en ö precis utanför kusten på nordvästra sidan, nära gränsen till Thailand (som ligger norr om Malaysia).

Före detta backpacker-hak:

Langkawi har varit en riktig backpacker-destination för inte så länge sedan, och det märks genom de spår som backpackers ofta lämnar på sina favoritplatser finns kvar. (Tex klotter och signerade flaggor och fotbollströjor i barer,  ”I was here 2004”).
Men Langkawi har genomgått ett stort skifte mot weekend turister från närliggande städer istället, och överallt byggs stora hotellkomplex.
Gissningen är att den senaste tidens otroligt billiga flyg ändrade hela bilden! Backpackers flyger nu direkt från Thailand till Bali istället för att luffa fram, och stadsbor från närliggande städer kan enkelt flyga ner till Langkawi för en weekend.


Stränder:

Till skillnad från den något halvfärdiga stadskärnan är stränderna och vyn från dem väldigt fina. Det är inte allt för mycket folk på stränderna så det är lugnt och skönt.

Apor:

Det finns massvis med små apor på Langkawi! De är halvt tama, halvt vilda, och håller sig nära människor för att kunna äta allt skräp vi sprider  omkring oss.

Mat:

Maten på Langkawi är generellt ganska överprisad och (självklart) inte i närheten lika god och varierad som i Kuala Lumpur, så boka gärna med frukost-buffé ifall du bor på ett bättre hotell. Det finns dock ett och annat lunchhak som håller låga priser. Tomato Nasi Kandar är ett sådant.


Båten mellan Langkawi och Pinang:

Båten mellan öarna Langkawi och Pinang har ett mycket dåligt rykte.
Många berättar om hur turen har varit så pass gungig att alla i den (stängda) båten blivit magsjuka och kaos utbrutit!
Allting beror säkert på väder och säsong, men om du inte känner dig kunnig nog att avgöra läget på havet när just du ska resa, så finns det ett säkrare sätt. Ta båten den kortaste sträckan in till fastlandet, åk tåg eller buss den långa sträckan på land, och åk en kort tur båt igen ut till destinationen.

Malaysia - Pinang och Georgetown

Malaysia - Pinang och Georgetown

En dag i Kuala Lumpur

En dag i Kuala Lumpur