Hej och välkommen!

Här finns massvis med tips, guider, och samlad erfarenhet för alla flashpackers att ta del av.
För mer löpande uppdatering och ögonblicksbilder från världens hörn, följ mig på instagram.


Kul att just du hittat hit!

Malaysia - Pinang och Georgetown

Malaysia - Pinang och Georgetown

Ön Pinang och dess stad Georgetown ligger precis utanför fastlandet, nordväst om fastlandet.
Det två saker som lockar turister hit är de gamla stadsdelarna, och dess rykte som gastronomisk knytpunkt med mycket streetfood.


Den gamla staden:

Den gamla staden är förvisso fin och trevlig. Men det är bara några få kvarter, och helt ärligt är det inte mycket annat än det som finns i vilken gammal svensk stad som helst.
En stor del av marknadsföringen och ryktet är byggt på den gatukonst som finns, men efter en snabb googling och ett kastat öga på några turist-blanketter så har du faktiskt redan sett allting på bild som finns att se i verkligheten.

Maten:

Pinang och Georgetown är berömt för sin goda och intressanta gatumat, och det vet jag eftersom att det finns ett antal netflix-gastronomer som ägnar ett avsnitt åt staden. Men jag kan faktiskt inte riktigt se vad (i matväg) som finns i Georgetown som inte går att finna i Kuala Lumpur? Allt gott som sägs om maten i Georgetown går ju att applicera på hela Malaysia!
Läs mer om Malaysisk mat här: Mat i Malaysia.


Pinang är inte att prioritera:

Bör du besöka denna ö eller inte?

Svaret väger ganska jämt, men lutar lite mer åt ett nej.
Jag må ha misslyckats att ge Pinang samma engagemang och rättvisa chans som andra platser på den här resan då livet kom emellan, men, även med det i åtanke känner jag mig säker nog att råda dig att istället prioritera södra Thailand, Kuala Lumpur, och Borneo framför Pinang.

Malaysia - landet svenskarna missat!

Malaysia - landet svenskarna missat!

Malaysia - Langkawi

Malaysia - Langkawi