Hej och välkommen!

Här finns massvis med tips, guider, och samlad erfarenhet för alla flashpackers att ta del av.
För mer löpande uppdatering och ögonblicksbilder från världens hörn, följ mig på instagram.


Kul att just du hittat hit!

En längtan till naturen

En längtan till naturen

Någonitng har hänt med mig på sista tiden, och det är att jag fått en otrolig längtan ut till naturen.

Att göra lite äventyrliga resor som innebär att man är ute i naturen har jag alltid velat göra, men det har mer varit den sortens ideer som jag mest tyckt *vore coolt* och skjutit på en obestämd framtid.
Någonting man vill göra och ha gjort, men inte direkt längtar efter att utföra.

Nu där emot, är det som att jag har en craving på skog och natur. Att leva mitt i storstaden (som jag ändå gjort hela tiden) får mig att kvävas och jag vill bara bort från allting! Nu!
Begäret är akut, det får mig att gå ut på små skogspromenader och åka på utflykter till nationelparker.

När jag inte ser och hör staden längre så är det som att ett ok lyfter från axlarna, verkligen. Lite stenar, mossa, levande träd och någorlunda blå himmel. (Det behövs inte så mycket, nästan allting icke asfalterat är natur för mig!)
Det kanske är för att ingenting utav det vi annars jagar till vardags (prestationer, pengar) inte spelar någon roll där. Naturen är densamma och bryr sig inte om din sociala status. Eller för att man får frisk luft och motion. Eller kanske för att det ockuperar min hjärna precis lagom att se till att jag inte snubblar eller blir uppäten av ett troll, så att jag kan tänka.
 
Och så fort jag kommer tillbaka från min promenad och ser bilar rulla på asfalterade vägar, då är magin bruten på något sätt. (Just bilar har jag börjat se som en symbol för så många saker som mänskligheten gjort dåligt. Det är liksom negativ maskulinitet i ett nötskal typ, i symbolik och praktik). Känner bara att det är så skevt, asfalterade vägar, betonghus och reklamskyltar är inte natur. Vad har hänt här?

Så jag måste väl se till att vara mer i naturen, mycket mer. 
Och alla nya utomhus-äventyr som jag hoppas blir av de kommande åren, kommer givetvis att finnas att läsa om här på bloggen!


Det som är löst planerat just nu är;
Att utforska naturreservaten nära Stockholm ordentligt, åka ut någonstans en gång i veckan
En kort vandringsresa i Polen
Och kanske göra en vandring i något utav de större nationalparkerna i andra delar av Sverige?

 Ett problem (förutom att jag kan absolut ingenting om vildmarksliv) är att jag är lite rädd för farliga djur som björnar, och nog inte skulle våga tälta ute hur som helst.
Så det blir ganska nybörjarväniga utflykter där man alltid kommer fram till ett hus för ett mål mat och har en dörr att låsa om sig och sådär.

Tel Aviv eller Dubai?

Tel Aviv eller Dubai?